TERUG

Forumberichten 2013
  Foumberichten 2014
Forumberichten 2015-2025

Forum van het vliegveld Valkenburg in de meidagen van 1940.

- 2014 -

 

 

Verzoek om informatie.

Do 18-9-2014 23:25

Geachte,

Een dienstfoto van mijn vader Popke Dirk Pruiksma uit Kollum.
Hij was gelegerd in Heemstede van augustus 1939 tot 10 juni 1940, bij 2 II 9RI. Eerst in een school en later in een bollenschuur.
De foto is een groepsfoto met militairen, mijn vader is degene die rechts vooraan zit. Ik weet niet wanneer deze foto is genomen en of hij toen al in mobilisatie was.

Graag zou ik willen weten waar de foto’s genomen zijn en wie er nog meer op de groepsfoto staan.

P.H.J. Pruiksma

 

*

Zon, 13 juli. 19:10

Hallo,U heeft een aantal foto,s afgebeeld(duitse privefoto,s) Waarvan ik de orginele uitgaves in mijn bezit heb.Kunt U mij verklaren hoe U zonder toestemming van mij...deze afbeeldingen gebruikt op Uw site ? Mvg Pat

Geachte Pat,

Na ruim zeventig jaar zijn er veel foto's in omloop over de strijd in mei 1940.
De foto's zijn door zowel door Duitse militairen als door de Duitse "Propaganda Kompanie" (PK) gemaakt en in omloop gebracht. De foto's die gemaakt waren door de PK zijn toen, om het moreel in Duitsland op te vijzelen, publiekelijk in omloop gebracht.
Het is nu moeilijk, zo niet onmogelijk, om te achterhalen dat iemand het fotorecht van een Duitse militair zou bezitten, laat staan van de PK.
Daarbij worden vaak identieke foto's door verschillende mensen op internet verhandeld. Het feit alleen al dat U zegt de originele uitgave in bezit te hebben terwijl er ergens op de website er ook een staat zegt al veel.

U zult ongetwijfeld een of meerdere afdrukken van negatieven in bezit hebben, maar dat wil niet zeggen dat U de enige bent met een afdruk.
De vraag is natuurlijk, of U kunt aangeven, op welke foto's U het fotorecht zou hebben, en waarom?
Na Uw opgave hierover gaan wij intern in conclaaf en besluiten eventueel om de foto te verwijderen,

Maar, mocht het zo zijn dat U inderdaad het alleenrecht zou bezitten, dan kunt U altijd nog besluiten om deze foto vrij te geven voor de geschiedenis van de strijd rond vliegveld valkenburg in 1940.
Geschiedenis is toch voor iedereen?

Met vriendelijk groet,
F. Oorschot.
 

Pat.

  Vrij. 22-8-2014 18:30
Gaarne ga ik concreet hier op in.Het betreft namelijk prive foto,s van voormalige Duitse soldaten...door mij aangeschaft op Ebay Duitsland.Er zijn een aantal foto,s waarvan ik zeker weet dat ze eenmalig zijn.

U zult ongetwijfeld een of meerdere afdrukken van negatieven in bezit hebben, maar dat wil niet zeggen dat U de enige bent met een afdruk.Het komt vaak voor dat bepaalde lieden...foto,s kopieren zonder daar voor af toestemming te hebben gevraagd.

Duitse stelling in de duinen.

Duitse stelling in de duinen [74] Van deze foto,weet ik 100% zeker dat die gekopieerd is.(het orgineel is in mijn bezit) Verder gaat het om een aantal foto,s bij de wassenaarse slag.

Mvg Pat
F.Oorschot.   Vrij. 22-8-2014 20:20
Geachte Pat,

Deze foto is inderdaad vanaf ebay.de gekopieerd. Wij zijn bereidt deze foto van de website te verwijderen.

Een andere optie is dat U ons toestemming geeft voor de publicatie van de foto op deze website waarbij wij Uw naam als bron vermelden.

Graag verneem ik van U.
Met vriendelijke groet,

F. Oorschot.
 

Pat   Din. 26-8-2014 12:40
Gaarne zou ik dan zien,dat er bij deze foto komt te staan Misty Mulder.De andere foto,s..dat kijk ik nog even na...en kom daar nog op terug.Mvg Pat
 
F.Oorschot.   Din. 26-8-2014 23:45
Geachte Pat,

Wij zijn van mening dat informatie die niet gedeeld wordt verloren gaat. Bij deze : hartelijk dank voor de toestemming om de foto te publiceren op deze website!

Bij de foto van U hebben wij het nummer  [154]  vermeld waarbij als men met de muis over de foto gaat de tekst "Misty Mulder ©" naar voren komt. Ook is nu de foto beschermt met een java-script om "rechts klikken en kopiŽren" tegen te gaan.

Standaard wordt op de website een bronnenweergave [nummering] aangehouden waarbij de nummering verwijst naar de pagina particulier bijdragen.  Mocht U van mening zijn dat er bij de foto alsnog Misty Mulder zou moeten komen te staan dan wijken wij af van de standaard.

Met vriendelijke groet,

F. Oorschot.
 

Pat   Woe. 27-8-2014 03:39
Hallo,ik ga met mijn muis over de foto maar het werkt niet.Ik zou toch gaarne zien dat U van de standaard afwijkt zoals u herhaaldelijk doet bij de foto,s van de heer E Wolthaus.En de desbetreffende foto voorziet van Misty Mulder.En niet zoals nu...met een getal wat evt geraadpleegd kan worden.Maar gewoon zoals bij de heer Wolthaus(foto,s) Dus gaarne klip en klaar.Mvg Pat 
 
F.Oorschot.   Woe. 27-8-2014 10:39
Geachte Pat,

De ALT-tekst bij het plaatje is echt ingevuld met bovenstaande tekst.

Aan Uw verzoek is voldaan.

Met vriendelijke groet,
F.Oorschot.
 

*

Zat, 16 aug. 20:39

Mijn grootvader Albertus Entrop heeft in de meidagen 1940 gevochten bij vliegveld Valkenburg Hij was opzichter 1e klasse(adjudant onder officier) van de luchtstrijdkrachten en heeft met een kleine eenheid zijn diensten aldaar bewezen. Ik zou graag willen weten bij welk onderdeel hij was

Geachte heer Entrop,

Uw grootvader was op 10 mei 1940 kennelijk werkzaam in een wat toen genoemd werd een Luchtvaartloods ten zuiden van Katwijk aan de Rijn. Hij maakte vermoedelijk deel uit van het in Wassenaar gelegerde Luchtvaartbedrijf welke tot taak had het toekomstige vliegveld Valkenburg gereed te maken voor de Luchtvaart Afdeling.

Leest U hiervoor een deelpagina van de strijd rond de Haagsche Schouw.

Meer is mij niet bekend over Uw grootvader. Ik hou mij aanbevolen als U over verdere informatie beschikt.

Met vriendelijke groet,

F. Oorschot.

 

 

*

Zon, 30 Mrt. 20.30.

Ls,
Ik heb nog oude foto's van mijn vader van Mon.Col III-2 RA met namen erop!
m.vr.gr. Corry
 

Geachte mevrouw Hoogstraten,

Gaarne ontvang ik een scan van de foto's met de namen erbij.

Met vriendelijke groet.

*

Identificatie. Don, 13 Mrt. 14:00.

LS,

De heer K. van Veen heeft een aantal foto's aangeboden van zijn vader die in III-4R.I. diende. Op een foto staat een dienstmakker van zijn vader die bij of op Valkenburg is gesneuveld.

Vraag van de webmaster. Weet iemand wie deze gesneuvelde soldaat is?

Met vriendelijke groet,

De webmaster.

 

*

  Vrij, 24 Jan 2014 13:12

Mijn vader heeft als 13 jarige jongen de oorlogshandelingen aan den lijve ondervonden. Hij woonde tegenover de NH Kerk die op zijn verjaardag is gebombardeerd. Later is hij met mede dorpelingen tussen het vuur van enerzijds Nederlandse en anderzijds de Duitse militairen gekomen.

Over een aantal van Uw familieleden heeft de schrijver J. Portengen in zijn boek "Herleefd verleden, Valkenburg mei 1940" geschreven. Het boek is in PDF vorm te downloaden op de website van J. Portengen.

Met vriendelijke groet,
F. Oorschot.


*
 
Zon., 19 Jan 2014 14:31

Actief beroepsmilitair, sinds 1974 behept met krijgshistorische virus.